Επιμένει ο Ακάρ να διαλέγει σε ποια νησιά “επιτρέπεται” να πηγαίνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ή ο Μητσοτάκης

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Ο Τούρκος υπουργός  Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εμμένει σε δηλώσεις με τις οποίες υποδεικνύει ότι οι πολιτικοί πρέπει να επισκέπτονται μόνο νησιά που είναι μακριά από την Τουρκία και προσθέτει ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να εξοπλίζεται, επειδή με τους εξοπλισμούς απειλεί και προκαλεί.

Σχεδόν… χουβαρδάδικα λέει: «Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε σημείο. Να κάνετε συναντήσεις. Όμως κάνετε σάν να μην υπάρχουν άλλα νησιά. Επισκέπτεστε τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων, 500 μέτρων. Ή σε απόσταση 3 και 5 χιλιομέτρων από τις ακτές μας. Πηγαίνει η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργοί, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων. Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε πρόκληση και σε επεισόδιο.

»Ο ανταγωνισμός που έχουν ξεκινήσει οι Έλληνες στους εξοπλισμούς δεν αρμόζει στους κανόνες καλής γειτονίας. Αυτούς τους χρησιμοποιούν ως όπλο απειλής. Όμως η Τουρκία δεν θα σιωπά, να το ξέρουν. Κάποια νησιά δεν πρέπει να είναι στρατιωτικοποιημένα. Όμως στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι