Επιπλέον μέτρα ζητούν για τα δικαστήρια

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Την λήψη σειράς επιπλέον μέτρων προστασίας εν’ όψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους, ζητούν με κοινό υπόμνημά τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα πέντε δικαστικές ενώσεις.

Στο γραπτό υπόμνημά τους -που το κοινοποιούν και στον υπουργό Υγείας- ζητουν να τοποθετηθεί plexi-glas και στις έδρες, στα έδρανα των δικηγόρων και στα εδώλια και στους εντός των αιθουσών χώρους παραμονής των κατηγορουμένων, ούτως ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των δικαστών, πληρεξουσίων δικηγόρων και κατηγορουμένων. Επίσης έτσι θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των παραγόντων της δίκης με το ακροατήριο, προς προστασία και των ατόμων που απαρτίζουν το τελευταίο.

Αυτό είναι έτι πιο αναγκαίο σε δικαστικά κτίρια όπου οι έδρες των δικαστών είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με εκείνες του κοινού και των δικηγόρων (λ.χ. διοικητικά δικαστήρια, γραφεία Προέδρων υπηρεσίας κ.α.) ή όπου παρατηρείται αυξημένη προσέλευση κοινού στα ακροατήρια (λ.χ. Πλημ,ελιοδεικεία, Εφετεία Πλημμελημάτων, Κακουργημάτων κλπ).

Ζητούν επίσης να γίνεται θερμομέτρηση και καταγραφή των στοιχείων ταυτότητας όσων εισέρχονται σε οποιοδήποτε από τα δικαστικά καταστήματα της χώρας.

Επίσης ζητούν να γίνεται (με έξοδα της υπηρεσίας) τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού σε όλους τους δικαστές και στους υπαλλήλους κάθε δικαστικής υπηρεσίας όταν επιστρέφουν από δικαστικές διακοπές ή από τις άδειές τους, καθώς και στα αστυνομικά όργανα που απασχολούνται επί καθημερινής βάσεως στις οικείες δικαστικές υπηρεσίες.

Ζητούν, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί το προσωπικό καθαριότητας των δικαστικών κτιρίων και να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την καθαριότητα των χώρων όπου συναθροίζεται κοινό.

Το υπόμνημα υπογράφουν οι πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, της Ένωσης Εισαγγελέων, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι