Επιπλέον βοήθεια ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Στη παράδοση Ομπάμα η Καμάλα Χάρις – Ατού ή βαρίδι για την υποψηφιότητα Μπάιντεν;, Νεφέλη Λυγερού

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε βοήθεια ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία.

Η Χάρις, που συμμετέχει σε μια διήμερη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στο ορεινό θέρετρο Μπούργκενστοκ, στην Ελβετία, δήλωσε πως το πακέτο χρηματοδότησης περιλαμβάνει 500 εκατ. δολάρια για λόγους “ενεργειακής βοήθειας”.

Επιπλέον, 324 εκατ. δολάρια βοήθειας που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την USAID θα ανακατευθυνθούν προκειμένου να απαντήσουν σε επείγουσες ενεργειακές ανάγκες.

Το νέο πακέτο βοήθειας, που προέρχεται από την USAID και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, περιλαμβάνει επίσης 379 εκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια.

Τέλος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την υποστήριξη του Κογκρέσου, θα παράσχει 300 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για την πολιτική άμυνα στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι