Επίσημο αίτημα της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Επίσημο αίτημα της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Τέλος εποχής και για το καθεστώς ουδετερότητας της Σουηδίας, καθώς ακολουθώντας το παράδειγμα της Φινλανδίας υποβάλλει επίσημα αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός της χώρας Μαγκνταλένα Άντερσον, η κυβέρνηση της Σουηδίας αποφάσισε επίσημα να αιτηθεί την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η απόφαση της Σουηδίας θεωρείται ιστορική και τερματίζει το καθεστώς δεκαετιών, ενώ έρχεται παρά τις προειδοποιήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η Ρωσία θα αντιδράσει αν αναπτυχθούν στρατιωτικές υποδομές σε Φινλανδία και Σουηδία. Σύμφωνα με τη Σουηδή πρωθυπουργό, η διαδικασία ένταξης δεν θα πρέπει να κρατήσει πάνω από ένα χρόνο. «Υπάρχει ευρεία πλειοψηφία στη σουηδική βουλή για να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ» είπε, προσθέτοντας ότι «είναι το καλύτερο για την ασφάλεια της Σουηδίας». «Θα ενημερώσουμε το ΝΑΤΟ ότι θέλουμε να γίνουμε μέλη της συμμαχίας».

Κατά τη διάρκεια που έγινε στη σουηδική βουλή (Riksdagen) από τα οκτώ κόμματα μόνο δύο μικρές παρατάξεις της αριστεράς αντιτάχθηκαν στην ένταξη της χώρας στην Ευρωατλαντική Συμμαχία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι