Επισπεύδουν το Εφετείο για την τραγωδία στο Μάτι

Επισπεύδουν το Εφετείο για την τραγωδία στο Μάτι

Μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που ζητεί να διερευνηθεί αν μπορεί να ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για τους κατηγορουμένους για τους θανάτους 102 ανθρώπων στο Μάτι, αποφασίσθηκε να επιταχυνθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, δηλαδή στο Εφετείο.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα η καθαρογραφή της πρωτόδικης απόφασης. Ως εκ τούτου, απαλλάχθηκε η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών από κάθε άλλη επαγγελματική υποχρέωση προκειμένου εντός Μαΐου να ολοκληρώσει την  καθαρογραφή.

Λόγω των πολλών αντιδράσεων στην πρωτόδικη απόφαση, στόχος είναι να προσδιοριστεί όσο το δυνατόν συντομότερα η δικάσιμος σε δεύτερο βαθμό και να γίνουν γρήγορα οι επιδόσεις, ώστε το εφετείο να γίνει εντός Ιουνίου ή μέσα στον Ιούλιο που συνεδριάζει το τμήμα διακοπών.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη ζήτησε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Καλλιόπη Βαρδάκη να ερευνήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά την χθεσινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων από πλευράς της διαμαρτύρεται ότι πλέον κυριαρχούν τα λαϊκά δικαστήρια και αμφισβητείται η επιστημοσύνη και το ακριβοδίαιο των δικαστικών λειτουργών.

Σύμφωνα με την παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης για τους 15 αθωωθέντες, για την αναγνώριση του ελαφρυντικού στους καταδικασθέντες, για το ύψος της ποινής για όσους ομόφωνα κρίθηκαν ένοχοι και αποφασίστηκε η μετατροπή της ποινής τους αλλά και για τον τρόπο έκτισης των ποινών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι