Επισπεύδονται οι ευρωπαϊκές κυρώσεις για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην Κύπρο

Επισπεύδονται οι ευρωπαϊκές κυρώσεις για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην Κύπρο

Οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφωνήσαν σήμερα στις Βρυξέλλες να ζητήσουν από την ομάδα εργασίας του Συμβουλίου να επισπεύσει και να καταγράψει τα ονόματα ατόμων και οντοτήτων που θα περιληφθούν στη λίστα των  αποφασισμένων κυρώσεων για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

“Υπό το πρίσμα των νέων τουρκικών παράνομων γεωτρήσεων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Συμβούλιο καλεί την αρμόδια ομάδα εργασίας να επιταχύνει και να ολοκληρώσει τις εργασίες της όσον αφορά τους καταλόγους των φυσικών προσώπων και οντοτήτων που εμπλέκονται στις προαναφερθείσες παράνομες δραστηριότητες” ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μπορέλ τόνισε ότι η ομάδα εργασίας πρέπει να επισπεύσει τις ενέργειες και να καταλήξει σε απόφαση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι