Επιστρέφει στην Ελλάδα το ζευγάρι που κρατούνταν στην Τουρκία

Επιστρέφει στην Ελλάδα το ζευγάρι που κρατούνταν στην Τουρκία

Από 1.600 ευρώ πρόστιμο έκαστος θα πληρώσουν ο υπαρχιφύλακας και η υπάλληλος των διοδίων που συνελήφθησαν στην Τουρκία, με την κατηγορία ότι προσέγγισαν στρατιωτική ζώνη. Εν συνεχεία θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Στα κινητά τους τηλέφωνα, που ερευνήθηκαν διεξοδικά επί τέσσερεις ημέρες από τις τουρκικές αρχές, δεν βρέθηκε βίντεο ή φωτογραφία που να παραπέμπει σε κατασκοπεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικίας 41 ετών αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα Φερών στον Έβρο και η 28χρονη φίλη του που εργάζεται στα διόδια στην Εγνατία, την περασμένη Κυριακή είχαν πάει -όπως κατέθεσαν μετά την σύλληψή τους- μονοήμερη εκδρομή στην Αδριανούπολη για ψώνια. Κατά την επιστροφή στην Ελλάδα και ενώ είχε πλέον νυχτώσει, ο υπαρχιφύλακας επέλεξε να τον καθοδηγήσει το GPS για τα Ύψαλα, που αντιστοιχούν στο τελωνείο των Κήπων.

Του δόθηκαν δύο επιλογές και εκείνος επέλεξε την συντομότερη, όπως είπε, η οποία όμως τον οδήγησε σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε πουθενά απαγορευτικό ή σήμα στρατιωτικής ζώνης, παρά μόνον όταν τους σταμάτησαν Τούρκοι ένστολοι. Τότε είδε –μακριά από το σημείο πάντως–, ένα σήμα που υποδήλωνε ότι από εκεί και πέρα ήταν στρατιωτική ζώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε μαζί του και διαβατήριο, νομίζοντας ότι αρκεί να έχει την αστυνομική του ταυτότητα.

To δικαστήριο χθες τους άφησε ελεύθερους υπό περιοριστικούς όρους (έμειναν σε ξενοδοχείο που τους υπεδείχθη από το ελληνικό προξενείο) και τους απαγορεύθηκε όμως η έξοδος από την Τουρκία, μέχρις ότου ολοκληρωνόταν ο έλεγχος των κινητών τηλεφώνων τους, κάτι που έγινε σήμερα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι