Επιθέσεις της Ουκρανίας με drones σε δυο ρωσικές περιφέρειες

Επιθέσεις της Ουκρανίας με drones σε δυο ρωσικές περιφέρειες

Ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μιας κατεύθυνσης έπληξαν ενεργειακές υποδομές προκαλώντας διακοπές της ηλεκτροδότησης στην περιφέρεια Αριόλ της κεντρικής Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Αντρέι Κλίτσκοφ μέσω Telegram.

Οι ζημιές σημειώθηκαν στις περιοχές Γκλαζουνόφσκι και Σβιρντλόφσκι, όπου καταρρίφθηκαν τα ουκρανικά drones, ανέφερε ο κ. Κλίτσκοφ. Δεν αναφέρθηκε σε θύματα.

Επιθέσεις drones εναντίον ενεργειακών υποδομών έγιναν επίσης στην περιφέρεια Σμαλένσκ, ανέφερε ο περιφερειάρχης Βασίλι Ανόχιν μέσω Telegram.

Δεν διευκρίνισε ποιες εγκαταστάσεις ακριβώς έγιναν στόχος, διαβεβαίωσε πάντως πως έχουν αναπτυχθεί επιτόπου ομάδες των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποδυθεί τους τελευταίους μήνες σε σειρά επιδρομών εναντίον ενεργειακών υποδομών στη Ρωσία, κυρίως διυλιστηρίων και εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων, με σκοπό να πλήξουν ιδίως τον εφοδιασμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι