Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση ισλαμιστή – Μαχαιρώθηκε Ισραηλινός στην Κίνα

Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση ισλαμιστή – Μαχαιρώθηκε Ισραηλινός στην Κίνα

Kατάσταση συναγερμού έχει σημάνει στη Γαλλία μετά από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε λύκειο στην περιοχή Αράς. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκε ένας καθηγητής ενώ τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικοί τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με αναφορές ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Λίγο αργότερα συνελήφθη όπως ανακοίνωσε μέσα από τα social media o Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. «Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο λύκειο Gambetta στο Arras. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί.

Ο νεκρός καθηγητής δίδασκε λογοτεχνία, ενώ από τους άλλους δύο τραυματίες εκπαιδευτικούς, ο ένας βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Ακόμη δεν φέρεται να υπάρχει μαθητής μεταξύ των τραυματιών. Ο δράστης ήταν απόφοιτος του λυκείου ενώ φαίνεται να έχει συλληφθεί και ο αδερφός του. Η πόλη Αράς βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία στην περιοχή Ω-ντε-Φρανς, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Πα-ντε-Καλαί, 162 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού.

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης:

Στο μεταξύ στον τόπο της επίθεσης σπεύδει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε το Ελιζέ. Παράλληλα η γαλλική βουλή ανέστειλε τις εργασίες της σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα.

Επίθεση σημειώθηκε και σε έναν διπλωμάτη του Ισραήλ στο Πεκίνο, Συγκεκριμένα, στο Πεκίνο ένας άνδρας και συγκεκριμένα ένα Ισραηλινός διπλωμάτης δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν άγνωστο στη μέση του δρόμου. Ο άνδρας, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ουιγούρος μουσουλμάνος, επιτίθεται με μανία στον ισραηλινό διπλωμάτη. Το βίντεο από την επίθεση είναι σοκαριστικό:

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι