Επίθεση Μελανσόν στον Μακρόν: Δεν δέχεται το αποτέλεσμα των εκλογών

Επίθεση Μελανσόν στον Μακρόν: Δεν δέχεται το αποτέλεσμα των εκλογών

Ξέσπασε κόντρα Μακρόν-Μελανσόν.

Το πρόβλημα δεν είναι ένα όνομα, είναι ποια πλειοψηφία μπορεί να υπάρξει στην Εθνοσυνέλευση και ποιο πρόγραμμα θα εφαρμόσει, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ερωτηθείς αν δέχεται την πρόταση των κομμάτων της Αριστεράς.

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση τις επόμενες εβδομάδες.

Έντονη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα. Συγκεκριμένα ο Μελανσόν τον κατηγόρησε ότι αρνείται να δεχθεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών και ότι επιχειρεί να εξαναγκάσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς να απορρίψει το πρόγραμμά του για να σχηματίσει συμμαχία μαζί του. «Τέτοιο θέμα δεν τίθεται» δήλωσε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς,  ότι προτείνει τη Λουσί Καστέ, ένα μη πολιτικό πρόσωπο, για πρωθυπουργό της Γαλλίας. Η Λουσί Καστέ είναι 37 ετών, οικονομολόγος, απόφοιτος της σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (ΕΝΑ), διευθύντρια οικονομικών υποθέσεων στον Δήμο του Παρισιού και συμμετέχει ενεργά σε οργανώσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου τομέα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων(AFP) και μεταδόθηκε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Νέου Λαϊκού Μετώπου, η Λουσί Καστέ δήλωσε ότι επιθυμεί «την κατάργηση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος» που αποφάσισε πριν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές η γαλλική κυβέρνηση και ότι, αν οριστεί πρωθυπουργός, στόχος της θα είναι η ενίσχυση του γαλλικού δημόσιου τομέα καθώς και η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος της χώρας προς προοδευτικότερες κατευθύνσεις.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της ενίσχυσης της αγοραστικής ικανότητας των Γάλλων και της αύξησης του κατώτατου μισθού. Η πρόταση των κομμάτων της αριστεράς δημοσιοποιήθηκε λίγη ώρα πριν την συνέντευξη που έχει προγραμματίσει να δώσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε γαλλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι