Επίθεση Μελανσόν στον Μακρόν για ανήκουστο αντιδημοκρατικό βέτο

Επίθεση Μελανσόν στον Μακρόν για ανήκουστο αντιδημοκρατικό βέτο

«Μοναδικό στον δημοκρατικό κόσμο: ο πρόεδρος αρνείται να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Πισωγυρίσαμε στο βασιλικο βέτο με την πρόφαση ότι δίνει χρόνο για να σχηματιστεί άλλος συνασπισμός, πισωγυρίσαμε στις ίντριγκες. Αρκετά πια! Η δημοκρατία απαιτεί να κληθεί το Νέο Λαϊκό Μέτωπο», αναφέρει ο Μελανσόν σε ανάρτησή του, καυτηριάζοντας την στάση του Γάλλου προέδρου.

Ο Μελανσόν κατηγορεί τον Μακρόν ότι προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση στα μέτρα του αγνοώντας προκλητικά το αποτέλεσμα της κάλπης. Ο Μακρόν σε επιστολή του νωρίτερα, απευθυνόμενος στους Γάλλους πολίτες, ανακοινωσε ότι κατά τη γνώμη του “κανείς δεν είναι νικητής των εκλογών και θα απαιτηθεί χρόνος για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας με κόμματα που αναγνωρίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου, τον κοινοβουλευτισμό, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την υπεράσπιση της γαλλικής ανεξαρτησίας και μέχρι τότε θα υπάρχει το ισχύον σχήμα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx