Επίθεση σε τουλάχιστον ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων στην Ερυθρά

Επίθεση σε τουλάχιστον ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων στην Ερυθρά

Δύο πλοία, ένα πετρελαιοφόρο με σημαία Παναμά, το Blue Lagoon I, το οποίο όμως διαχειρίζεται η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Sea Trade Marine SA, και ένα εμπορικό πλοίο αγνώστου πλοιοκτησίας δέχθηκαν επίθεση σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά της Υεμένης. Το δεξαμενόπλοιο επλήγη από δύο βλήματα, σύμφωνα με βρετανικές ναυτιλιακές υπηρεσίες.

Στρατιωτικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το τάνκερ δέχθηκε επίθεση με πυραύλους, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey, ενώ ναυτιλιακές πηγές διευκρίνισαν στο Ρόιτερς ότι πρόκειται για το Blue Lagoon I. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Η επίθεση στο δεξαμενόπλοιο πραγματοποιήθηκε περίπου 70 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Σαλίφ της Υεμένης. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την εθνικότητα του πληρώματος, όμως στα προηγούμενα ελληνικά πλοία που επλήγησαν, όλα τα πληρώματα ήταν αλλοδαποί.

Όσον αφορά το πλήγμα σε δεύτερο πλοίο, ένα φορτηγό, φέρεται να χτυπήθηκε από drone σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης, λίγο νοτιότερα από το Σαλίφ, ανέφεραν οι βρετανικές υπηρεσίες Ambrey και UKMTO. Το εμπορικό σκάφος πλέει προς το επόμενο λιμάνι στο οποίο επρόκειτο να καταπλεύσει, ανακοίνωσε βρετανική υπηρεσία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπέστη ζημίες, αλλά και χωρίς να το αναφέρει ρητά. Ουδείς αναφέρει τα στοιχεία του δεύτερου πλοίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx