Επίθεση στη Μόσχα: Προσαγωγές υπόπτων – “Δεν το κάναμε εμείς” λένε ουκρανόφιλοι παραστρατιωτικοί

Επίθεση στη Μόσχα: Προσαγωγές υπόπτων – “Δεν το κάναμε εμείς” λένε ουκρανόφιλοι παραστρατιωτικοί

Η λεγεώνα “Ελευθερία για τη Ρωσία”, παραστρατιωτική οργάνωση Ρώσων μαχητών που αντιτίθεται όμως στο Κρεμλίνο και πολεμάει στο πλευρό των Ουκρανών στην Ουκρανία, αρνήθηκε την εμπλοκή της στην ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα απόψε σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

“Υπογραμμίζουμε ότι η Λεγεώνα δεν πολεμά τους άμαχους Ρώσους πολίτες”, δήλωσε η οργάνωση που άγνωστο με ποιο σκεφτικό, καθιστά υπεύθυνο “το τρομοκρατικό καθεστώς του Πούτιν”.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει εν τω μεταξύ πολλές προσαγωγές υπόπτων, αλλά δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για σύλληψη. Στρατός και αστυνομία “χτενίζουν” το μετρό και ελέγχουν όλα τα μέσα μεταφοράς, ενώ υπάρχει ανεπιβεβαίωτη πληροφορία για σύλληψη υπόπτου.

Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πρόσφατα ότι μπορεί να σημειωθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη Ρωσία με την εκλογή του Πούτιν, όμως ο Λευκός Οίκος σήμερα διευκρίνισε ότι δεν είχε καμία συγκεκριμένη πληροφορία «και σίγουρα όχι για την επίθεση στο συναυλιακό χώρο».

Ως προς τα θύματα, πλέον όλα τα ρωσικά μέσα αναφέρονται σε τουλάχιστον 40 νεκρούς και 100 τραυματίες. Οι δε δράστες θεωρείται πλέον ότι δεν ήταν μόνον τρεις, καθώς άλλοι ανέλαβαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά για την πρόκληση πυρκαγιάς που θα διασφάλιζε μέσα στον πανικό την διαφυγή τους. Στο πάρκινγκ του χώρου συναυλιών φέρεται να βρέθηκε και όχημα με εκρηκτικά που μάλλον οι δράστες δεν πρόλαβαν να πυροδοτήσουν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι