Επίθεση των Χούθι σε ισραηλινό λιμάνι και σε ελληνόκτητο τάνκερ

Στο στόχαστρο των Χούτι δεξαμενόπλοιο στην Υεμένη

Νέα επίθεση των σιιτών μαχητών.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον του δεξαμενόπλοιου MADO στην Ερυθρά Θάλασσα και του ισραηλινού λιμανιού Εϊλάτ.

Το MADO είναι δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγραερίου (LPG) που είχε αναχωρήσει από τη Σαουδική Αραβία με προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Σε ενημέρωση του εκπροσώπου των Χούθι, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο Γιαχία Σαρία έκανε λόγο για «αμερικανικό» πλοίο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Equasis (Electronic Quality Shipping Information System), το υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ MADO ανήκει στην εταιρεία Naftomar Shipping & Trading Co Ltd που εδρεύει στην Ελλάδα.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις τους αποτελούν έκφραση αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται από τον ισραηλινό στρατό μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι