Επίτιμος δημότης Κιλκίς θα ανακηρυχθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Επίτιμος δημότης Κιλκίς θα ανακηρυχθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Επίτιμος δημότης Κιλκίς θα ανακηρυχθεί το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η τελετή θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς και η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ομόφωνη. Ελήφθη με αφορμή την επίσκεψη του Πατριάρχη στο Κιλκίς για τον επετειακό εορτασμό των 100 χρόνων από την ανύψωση της Επισκοπής Πολυανής σε Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Την πρόταση αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη, εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος είχε μεταβεί τον περασμένο Νοέμβριο μαζί με τον Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, Βαρθολομαίο, στο Φανάρι για να απευθύνουν επίσημη πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

«Η πρόσκληση στη μητροπολιτική επαρχία του Κιλκίς, η οποία ανήκει στην επαρχία του Πατριαρχικού Θρόνου, ως Μητρόπολη των Νέων Χωρών, γίνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από την ανύψωση της οικείας μας Επισκοπής. Είναι δε η κορυφαία επετειακή εκδήλωση της εκατοεντηρίδας και αναμφίλεκτα θα προσδώσει υψηλό κύρος στους θρησκευτικούς εορτασμούς και επιπλέον θα ενισχύσει επευλογητικά τους ακατάλυτους δεσμούς της πνευματικής κοιτίδας του Οικουμενικού Θρόνου με την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου. Για τον Δήμο Κιλκίς, η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κιλκίς θεωρείται εξαιρετικής σημασίας αφενός γιατί ο κ. Βαρθολομαίος, εκτός από σεπτός θρησκευτικός ηγέτης, έχει ισχυρή πνευματική προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία και αφετέρου γιατί η πόλη του Κιλκίς, ως κατεξοχήν εστία προσφυγικής εγκατάστασης θα αποτελέσει για τον Παναγιώτατο τόπο ιστορικού και εθνικού προσκυνήματος» ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κιλκίς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι