Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Γαύδο – Μεταφέρθηκαν στη Σούδα

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Γαύδο - Μεταφέρθηκαν στη Σούδα

Μια ακόμα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 1/06, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (EKΣEΔ), νότια της Γαύδου.

Ειδικότερα, στις 9 περίπου το βράδυ της Παρασκευής 31/05, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων για ύπαρξη μικρού σκάφους, 30 μίλια νότια της Γαύδου.

Τους 37 συνολικά επιβαίνοντες περισυνέλεξε φορτηγό πλοίο, όπου τους μετέφερε στα ανοιχτά του λιμανιού της Παλαιόχωρας. Από εκεί παρελήφθησαν από το σκάφος του Λιμενικού και κατέληξαν στη Σούδα. Πρόκειται για νεαρούς μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Σουδάν, την Αίγυπτο και από την Ινδία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι