Επτά νησιά μας “κόκκινα” λόγω ιού για τους Βρετανούς

Επτά νησιά μας “κόκκινα” λόγω ιού για τους Βρετανούς

Επτά ελληνικά νησιά αφαιρεί η βρετανική κυβέρνηση από την «πράσινη» λίστα των αφίξεων στην Αγγλία. και επιβάλλει σε όσους αφίκνυνται από αυτά, καραντίνα 14 ημερών.

Τα νησιά αυτά είναι η Κρήτη, η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος.

Η ανακοίνωση έγινε στη Βουλή των Κοινοτήτων από τον Υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι αρμόδιες βρετανικές υγειονομικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα συγκεκριμένα νησιά και συστήνεται αποφυγή ταξιδίων σε αυτά εκτός και αν το ταξίδι είναι αναγκαίο».

Οι Σκοτσέζοι επιβάλλουν πλέον καραντίνα 14 ημερών σε κάθε πολίτη τους που επιστρέφει από ταξίδι στην Ελλάδα, οπουδήποτε και αν πέρασε τις διακοπές του στη χώρα μας. Η Ουαλοί έχει επιβάλει καραντίνα εδώ και μια εβδομάδα για όσους αφίκνυνται από Ζάκυνθο, Κρήτη, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Μύκονο.

Οι αποφάσεις εκεί λαμβάνονται ανάλογα με τον αριθμό των φορέων που διαπιστώνουν οι Βρετανοί κατά την επιστροφή των πολιτών τους με διάφορες πτήσεις -είτε “χρεώνοντας” το κρούσμα στο αεροδρόμιο από το οποίο προέρχονται είτε στην περιοχή που δηλώνουν ότι έκαναν διακοπές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι