Έρχεται κακοκαιρία – Πόσο θα διαρκέσει

Έρχεται κακοκαιρία – Πόσο θα διαρκέσει

Απότομη αλλαγή του καιρού και κακοκαιρία αναμένεται να σημειωθεί στις αμέσως επόμενες μέρες, με αισθητή μείωση της θερμοκρασίας, η οποία ενδεχομένως να ξεκινήσει ακόμη κι από σήμερα. Η σημερινή πτώση σύμφωνα με το meteo.gr θα ξεκινήσει βαθμιαία, ενώ τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κάνουν λόγο για έως και 9 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία από την κανονική την ερχόμενη Πέμπτη.

Σήμερα παρά τις μικρές επιμέρους πτώσεις, στα κεντρικά και τα νότια οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές για τη χρονική περίοδο, ενώ σημαντική πτώση θα παρατηρηθεί κυρίως στα βόρεια, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Οι ψυχρές αέριες μάζες που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας την Πέμπτ, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κεντρική Ευρώπη και υπολογίζεται αύριο να κινηθούν νοτιότερα, επηρεάζοντας ήδη από την Τετάρτη τη βόρεια Ελλάδα.

Από την Παρασκευή οι ειδικοί αναμένουν εκ νέου σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας εκτός των ανατολικών περιοχών, όπου “βλέπουν” να παραμένει μια ελαφρώς χαμηλή για την εποχή θερμοκρασία. Το Σαββατοκύριακο που έρχεται σύμφωνα με το meteo.gr θα παρατηρηθεί νέα άνοδος των τιμών της θερμοκρασίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι