Έρευνα για την πτώση του ελικοπτέρου

Έρευνα για την πτώση του ελικοπτέρου και το θάνατο δύο του πληρώματος,

Δύο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά της Σάμου, όπου συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, έχασαν τη ζωή τους. Για τα αίτια του δυστυχήματος έχει ζητηθεί έρευνα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Νεκροί ανασύρθηκαν ο ΄Ελληνας σύνδεσμος του πληρώματος με την Πυροσβεστική και ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου. Σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο μηχανικός του ελικοπτέρου που είναι Μολδαβός και ο χειριστής, επίσης Μολδαβός, που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας προς την ακτή .

Το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο, κατέπεσε χθες το απόγευμα. Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

Για τα αίτια της τραγωδίας, θα διεξαχθεί έρευνα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων η οποία έχει ενημερωθεί από τον αερολιμενάρχη Σάμου. Στις πρώτες καταθέσεις τους οι διασωθέντες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο χτυπήθηκε από ισχυρή ριπή ανέμου ενώ έκανε υδροληψία στην περιοχή του Αγίου Μηνά με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να χάσει τον έλεγχο, λόγω και των μεγάλων κυμάτων και το ελικόπτερο να πέσει στη θάλασσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι