Εργαζόμενος που κόλλησε από νεαρό, μετέδωσε τον ιό σε 33 ηλικιωμένους στο γηροκομείο

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Από εργαζόμενο μεταδόθηκε ο κορωνοϊός στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίο επισκέφθηκε τον χώρο νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου καθώς και τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στην Α Παθολογική Κλινική του «ΑΧΕΠΑ» Συμεών Μεταλλίδη.

Τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας ανέρχονται σε 36, εκ των οποίων δυστυχώς τα 33 αφορούν σε ηλικιωμένους και τα τρία σε εργαζόμενους.

Κατά την έξοδο του από το γηροκομείο, ο κ.Τσιόδρας έκανε γνωστό, ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν ο ιός φέρεται να μεταδόθηκε από εργαζόμενο, ο οποίος προ ημερών είχε έρθει σε επαφή με νεαρό που είχε πάει σε διακοπές και συναυλία στη Χαλκιδική.

Ο Σ. Τσιόδρας χαιρέτησε έναν έναν τους φιλοξενούμενους του γηροκομείου, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ όσοι είναι θετικοί στον ιό διακομίζονται σε νοσοκομείο της πόλης. Οι επτά ήδη νοσηλεύονται απο χθες, άγνωστο σε ποια ακριβώς κατάσταση. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ακόμα ότι τα περισσότερα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οφείλονται σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των μέτρων, οι συγγενείς που θέλουν να επισκεφθούν οικείους τους σε οίκους ευγηρίας,  δεν επιτρέπεται να το κάνουν …

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι