Έργο “φιλόδοξου δημοσιογράφου” η νέα μήνυση κατά Λιγνάδη, λέει ο Κούγιας

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Ψευδή χαρακτηρίζει τη νέα μήνυση βιασμού εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας πως «επιτέλους, αυτή η φαρσοκωμωδία εις βάρος του εντολέα μου πρέπει να τελειώνει». Ο δικηγόρος σχετικά με την εν λόγω μήνυση αναφέρει πως «είμαι βέβαιος ότι ο κ. Εισαγγελέας ή η κα Εισαγγελέας που θα επεξεργαστούν αυτή τη νέα μήνυση θα τηρήσουν τη νομοθεσία και θα καλέσουν τον εντολέα μου, έστω και για πρώτη φορά μέχρι σήμερα, να αντιμετωπίσει στην προκαταρτική εξέταση αυτή την ψευδομήνυση».

Παράλληλα, ο συνήγορος του κατηγορούμενου για κατά συρροή βιασμό, στρέφεται εναντίον δημοσιογράφου, τον οποίο χαρακτηρίζει «φιλόδοξο και νέο», καθώς όπως υποστηρίζει κάποιος «πολύ σοβαρός δημοσιογράφος» τον ενημέρωσε ότι πρωταγωνιστής σε αυτές τις ενέργειες εις βάρος του εντολέως του είναι αυτό το πρόσωπο, το οποίο «στρατολογεί τα φερόμενα ως θύματα».

«Προσωπικά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό, ελπίζω τα γεγονότα να διαψεύσουν τον πολύ σοβαρό πληροφοριοδότη μου, αλλά εκείνο το οποίο έχω διαβεβαιώσει τον εντολέα μου, τον οποίο πληροφόρησα για αυτά που μου γνωστοποιήθηκαν, είναι ότι δεν θα πρέπει να ανησυχεί, διότι ανεξαρτήτως του τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα εις βάρος του, η Δικαιοσύνη δεν παραπλανάται από αυτού του επιπέδου τις σκοτεινές διεργασίες και να μην ανησυχεί».
Στην ανακοίνωσή του γράφει επίσης, ότι όπως του αποκάλυψε αυτός ο «πολύ σοβαρός δημοσιογράφος», τις επόμενες μέρες θα αποκαλυφθούν πάλι με την ίδια διαδικασία δύο νέοι βιασμοί, «τους οποίους χειρίζεται γυναίκα δικηγόρος».

Ο Αλέξης Κούγιας τονίζει σε αυτό το σημείο ότι «επιτέλους, αυτή η φαρσοκωμωδία εις βάρος του εντολέα μου, κου Δημήτριο Λιγνάδη, πρέπει να τελειώνει» και αναφέρει πως όσον αφορά στη νέα μήνυση «έχει καταργηθεί και καταρρακωθεί, με τη δημοσιοποίηση της μηνύσεως και τη χρήση της φωτογραφίας και του ονόματος του εντολέως μου, το τεκμήριο αθωότητας».

Τέλος, στην ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του κατηγορουμένου υπενθυμίζει πως τα αιτήματα Λιγνάδη για διενέργεια ανακριτικών πράξεων της αυτοψίας και της κατ’ αντιπαράστασης εξετάσεως με «το δήθεν απ’ αυτόν βιασθέντα στις 8/8/2015 σε σουίτα ξενοδοχείου στην Επίδαυρο, όταν ο ίδιος αποδεδειγμένα πλέον ευρίσκετο στην Ιθάκη, ακόμη δεν έχει ορισθεί από την κα 19η Τακτική Ανακριτή πότε θα διεξαχθούν, ώστε να μην υπάρχει καμία πλέον αμφισβήτηση για την κατασκευή αυτής της σκευωρίας».

Τι καταγγέλλει ο τρίτος μηνυτής

Ο τρίτος μηνυτής κατήγγειλε ότι γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη σε πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη και εκείνος τον προσκάλεσε σε αυτό, χωρίς να γίνει κάτι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, τη δεύτερη φορά ο σκηνοθέτης τού έδωσε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και αφού συνήλθε κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Ο μηνυτής υποστηρίζει επίσης ότι ο Λιγνάδης τού είπε πως αν ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία, θα δήλωνε πως ο καταγγέλλων αποπειράθηκε να τον κλέψει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι