Ερυθρά: Στόχος των Χούθι φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων υπό σημαία Μάλτας

Ερυθρά: Στόχος των Χούθι φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων υπό σημαία Μάλτας

Πυραυλική επίθεση δέχθηκε το φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων “Yannis” στα ανοιχτά της Υεμένης, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Η εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey ανέφερε στους “Times of Israel” ότι το πλοίο πιθανότατα αποτέλεσε στόχο «λόγω των συνεχιζόμενων εμπορικών συναλλαγών του εφοπλιστή με το Ισραήλ» και ότι η απόπειρα επίθεσης στο Yannis σημειώθηκε 68 ναυτικά μίλια ανοικτά της ελεγχόμενης από τους αντάρτες πόλης-λιμάνι της Υεμένης Hodeida. Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια ειναι η πλοιοκτήτρια εταιρεία ούτε ποιος εφοπλιστής το διαχειρίζεται.

Η υπηρεσία Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου, που διοικείται από το Βασιλικό Ναυτικό, αναφέρει ότι «ένας πύραυλος έπεσε σε κοντινή απόσταση από το πλοίο. Το πλήρωμα και το πλοίο είναι ασφαλείς και προχωρούν προς το επόμενο λιμάνι προσέγγισης».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι