Έριξε 28 σφαίρες στα τυφλά, τραυμάτισε οκτώ ανθρώπους και αυτοκτόνησε – Σε ΜΕΘ 8χρονος με σφαίρα στο κεφάλι

Έριξε 28 σφαίρες στα τυφλά, τραυμάτισε οκτώ ανθρώπους και αυτοκτόνησε – Σε ΜΕΘ  8χρονος με σφαίρα στο κεφάλι

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα του Αμερικανού που ξαφνικά (χθες το απόγευμα για τις ΗΠΑ, αλλά μεσάνυχτα για την Ελλάδα) πήγε ξαφνικά σε ένα πάρκο και άρχισε να πυροβολεί. Αφού άδειασε πάνω από τρεις γεμιστήρες, ταμπουρώθηκε σε ένα σπίτι και εν συνεχεία αυτοκτόνησε.

Από τους οκτώ τραυματίες, οι δύο είναι παιδιά. Το ένα από αυτά, ηλικίας 8 ετών, είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Σε σοβαρή κατάσταση είναι και η μητέρα του με σφαίρα στην κοιλιά, ενώ το αδελφάκι του έχει σφαίρα στο πόδι. Αν και η αστυνομία αναφέρθηκε εν πρώτοις σε τυχαίους στόχους, δεν αποκλείεται ένας από αυτούς να ήταν συνειδητός στόχος για το δράστη.

Ο άνδρας ήταν 42 ετών και ζούσε με τη μητέρα του, όμως δεν έχει δοθεί άλλη πληροφορία για το άτομό του και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι “τα κίνητρα δεν είναι γνωστά”. H αστυνομία κατέφθασε εντός δύο λεπτών στο σημείο και ο δράστης είχε φύγει τρέχοντας. Τεκμαίρεται, επειδή βρέθηκαν στην κατοχή του και άλλα όπλα οπλισμένα, ότι πιθανόν αν είχε αργήσει έστω και ένα λεπτό η αστυνομία, ο δράστης να είχε “αδειάσει” στους αθώους ανθρώπους και άλλο όπλο. Το σημείο όπου έγινε η επίθεση είναι ένα πάρκο όπου μαζεύονται οικογένειες και γενικά κάτοικοι για δροσιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ο δράστης δεν έμενε στη συγκεκριμένη γειτονιά του Ρότσεστερ Χιλ, του Μίσιγκαν.

Παρά την κατακραυγή για την ευκολία με την οποία πωλούνται τα όπλα στις ΗΠΑ, ο νόμος πάντα σκοντάφτει στα λόμπι αλλά και στην κοινή γνώμη. Το 64% θέλει απλώς να τεθούν πιο αυστηροί έλεγχοι στην οπλοκατοχή και δεν συζητείται καν το να απαγορευθεί αυτή. Προτείνουν μέτρα όπως να γίνεται πληρέστερος έλεγχος του ποινικού μητρώου όσων αγοράζουν όπλο, καθώς και ψυχιατρική αξιολόγηση, και μια αναμονή 30 ημερών μεταξύ της αίτησης για αγορά και της πώλησης. Μόνον το 61% πιστεύει ότι πρέπει να απαγορευθεί πλήρως η αγορά ημιαυτόματων όπλων από πολίτες, ενώ για μη ημιαυτόματα ούτε καν ρωτιούνται σε δημοσκοπήσεις.

Στις ΗΠΑ αναλογούν 120 όπλα ανά 100 κατοίκους.

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι