Ερντογάν: Αυτοί που σπρώχνουν την Ελλάδα, θα την αφήσουν μόνη

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε σε ομιλία του ότι  «ο τούρκικος στόλος θα κινηθεί πιο αποφασιστικά για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της χώρας στην περιοχή» και πώς «όσοι βρεθούν στο δρόμο μας στις περιοχές τις οποίες έχει κηρύξει NAVTEX η Τουρκία, θα αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες».

«Κι εμείς το ξέρουμε και η Ελλάδα πρέπει να το ξέρει, πως  όσοι την ρίχνουν μπροστά στον τουρκικό στόλο, μόλις δυσκολέψουν τα πράματα, θα την αφήσουν μόνη», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. «Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να εκδίδει NAVTEX στην περιοχή. Κακώς το κάνει. Με τη στάση της, που είναι εναντίον των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου, ρίχνεται σε ένα κυκεώνα, από τον οποίο δεν θα μπορεί να βγει μόνη της. Από εδώ και πέρα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε αρνητικό γεγονός συμβεί στην περιοχή και θα είναι η μόνη χώρα που θα ζημιωθεί», συνέχισε.

«Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε ένα βήμα όσον αφορά στη δράση του Ορούτς Ρείς ούτε στη δράση του ναυτικού μας που το συνοδεύει. Αντιθέτως θα κινηθεί πιο αποφασιστικά για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της στην περιοχή. Αυτοί που πρέπει να σκεφτούν το τι θα συμβεί και που θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες, είναι αυτοί που θα βγουν μπροστά μας στις περιοχές τις οποίες έχουμε εκδώσει NAVTEX».

Υπενθυμιζεται ότι η Ελλάδα σχεδιάζει άσκηση κοινή με μαχητικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων νότια και ανατολικά της Κρήτης, καθώς και μεγάλη ναυτική ελληνοαιγυπτιακή άσκηση σε περιοχές της συμφωνίας των δύο χωρών που διεμβολίζουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράλληλα, σε άσκηση στην Κύπρο θα λάβουν μέρος γαλλικό ελικοπτεροφόρο, φρεγάτα και αεροσκάφη Rafale, ιταλικά πολεμικά πλοία, και δυνάμεις της εθνοφρουράς, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή ελληνικών φρεγατών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι