Ερντογάν για κυριαρχία στις θάλασσες, για F-16 και για τον Νετανιάχου “που γίνεται ο νέος Χίτλερ”

Ερντογάν για κυριαρχία στις θάλασσες, για F-16 και για τον Νετανιάχου “που γίνεται ο νέος Χίτλερ”

Ο Ερντογάν έκανε την πρώτη του δήλωση για το θέμα των F-16 μετά το αποψινό υπουργικό συμβούλιο. «Χαιρόμαστε που το αίτημά μας για τα F-16 με τις ΗΠΑ, το οποίο είχαμε διατυπώσει εδώ και αρκετό καιρό, ολοκληρώθηκε θετικά. Μετά την άρση των κυρώσεων κατά της χώρας μας, η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο”.

“Εμείς συνεχίσαμε και θα συνεχίσουμε την πορεία μας χωρίς να δίνουμε σημασία στους επίμονους αντιπάλους. Συνεχίζουμε να συλλέγουμε τους καρπούς των επενδύσεών μας στην αμυντική βιομηχανία”, είπε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στον εμπλουτισμό του στόλου της Τουρκίας:

«Συνεχίζουμε να αποκομίζουμε τους καρπούς των επενδύσεών μας στην αμυντική βιομηχανία», είπε αναφερόμενο στην παράδοση του πολεμικού πλοίου Derya στη Γιάλοβα και στην «εθνική μας φρεγάτα Istanbul, που κατασκευάστηκε με εγχώριες δυνατότητες και ενσωματώθηκαν σε αυτή διάφορα οπλικά συστήματα». Επίσης μίλησε ενθουσιωδώς για ένα νέο πλοίο ανεφοδιασμού «που ειναι το πρώτο μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας με δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου στον κόσμο. Γιατί μην ξεχνάμε, όποιος κυβερνάει τις θάλασσες, κυβερνάει τον κόσμο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Αίγυπτο (σε δύο μέρες). Όπως είπε θα συζητήσει με τον πρόεδρό της θέματα οικονομικά, ενέργειας και άμυνας, αλλά είναι γνωστό ότι θα θίξει και το μνημόνιο που είχε υπογράψει η Ελλάδα με την Αίγυπτο για την θαλάσσια εκμετάλλευση. Οι σχέσεις του δύο χωρών ήταν επί πολλά χρόνια τεταμένες λόγω των Μουσουλμάνων Αδελφών που είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία, αλλά αιτία πολέμου στην Αίγυπτο. Ο Ερντογάν καταβάλλει από πέρσι προσπάθειες να αποκαταστήσει τις διμερείς σχέσεις.

Αναφέρθηκε και στο  Παλαιστινιακό ζήτημα λέγοντας «ο ισλαμικός κόσμος δεν επαρκεί φαίνεται για να σταματήσει το έγκλημα που διαπράττεται στη Γάζα» και είπε ότι «ο Νετανιάχου φιλοδοξεί να γίνει ο νέος Χίτλερ», καθώς «εισέβαλε σήμερα το πρωί στη Ράφα, την οποία είχαν ανακηρύξει ασφαλή ζώνη και στην οποία είχαν καταφύγει περίπου ενάμισι εκατομμύριο κάτοικοι που είχαν απομακρυνθεί βίαια από το βόρειο τμήμα της Γάζας. Σε αυτές τις επιθέσεις, στις οποίες στόχευσαν απευθείας τους αμάχους, μαρτύρησαν περισσότεροι από 100 αδέρφια μας και εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Ο λόγος για την απερισκεψία του Ισραήλ είναι η υποκριτική πολιτική των δυο μέτρων και δυο σταθμών που ακολουθούν οι δυτικές Δυνάμεις, οι οποίες ζητούν φαινομενικά αυτοσυγκράτηση από το Ισραήλ, όμως από την άλλη κλείνουν τα μάτια στις σφαγές του Νετανιάχου»..

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι