Ερντογάν: H Τουρκία δεν απειλείται με κυρώσεις

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να επιτίθεται στις ΗΠΑ για την επιβολή των κυρώσεων προς την Τουρκία, με αφορμή την αγορά συστοιχιών του ρωσικού αντιπυραυλικού-αντιαεροπορικού συστήματος S-400. Δήλωσε ότι όσοι απειλούν την Άγκυρα με κυρώσεις, στο τέλος θα απογοητευτούν

Ο Ερντογάν σε μήνυμά του για τα εγκαίνια αυτοκινητοδρόμου, τόνισε πως η Τουρκία «δεν θα διστάσει ποτέ να χρησιμοποιήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Επισήμανε ότι, «προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την Τουρκία με κάθε μέθοδο, όπως με τρομοκρατικές οργανώσεις, απόπειρες πραξικοπημάτων, πολιτικές και οικονομικές παγίδες…Δεν τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί με εκείνους που την αντιμετωπίζουν με σεβασμό και δικαιοσύνη. «Αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή για όσους είναι έτοιμοι να καθίσουν και να μιλήσουν μαζί μας με δίκαιους όρους».Υπενθυμίζεται, ότι οι αμερικανικές κυρώσεις κατά την Τουρκίας προκάλεσαν την αντίδραση  Ρωσίας και Ιράν.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έκανε  λόγο για αυθαίρετα και παράνομα μέτρα. Οι κυρώσεις ανάφερε αποτελούν «άλλη μία εκδήλωση της αλαζονικής στάσης απέναντι στο διεθνές δίκαιο, μια εκδήλωση παράνομων μονομερών υποχρεωτικών μέτρων που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες για πολλά χρόνια, για δεκαετίες» Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε και αυτός για «περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι