Ερντογάν: Η Ευρώπη ειναι… ομόκλινη «των τρομοκρατών Κούρδων» – Θυμηθείτε την Σμύρνη

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Νέο παραλήρημα από τον Πρόεδρο της Τουρκίας μετά την καταδίκη του Πίτερ Στάνο, επιτρόπου της Κομισιόν για Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια. Ο Πίτερ Στάνο ανακοίνωσε χτες ότι η ΕΕ ανησυχεί βαθύτατα με τις διώξεις εις βάρος του φιλοκουρδικού Κόμματος HDP και με τον μη σεβασμό της δημοκρατίας στην Τουρκία, λέξεις που πυροδότησαν αντιδράσεις και από τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, τον Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, απασφάλισε εναντίον και της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είπε «θυμόμαστε πολύ καλά τις ομαδικές σφαγές που έγιναν στη Σμύρνη το 1922 μετά την εισβολή» υπονοώντας μάλλον ότι η καταστροφή της Σμύρνης ήταν αποτέλεσμα της επέμβασης ξένων δυνάμεων και της Ελλάδας στην οποία αντέδρασε η χώρα του. Προειδοποίησε δε ότι όπως τότε οι Τούρκοι χάλασαν τα σχέδια των εχθρών τους, το ίδιο θα κάνουν και τώρα. Εν συνεχεία κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «πλαγιάζει στο ίδιο κρεβάτι με τους τρομοκράτες». Επισης αναφέρθηκε και «στις εχθρικές ενέργειες στα νοτιοανατολικά της χώρας, που θα έχουν κι αυτές το ίδιο τέλος».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι