Ερντογάν: Η Τουρκία μπορεί να είναι μεταξύ των εγγυητριών δυνάμεων στην Παλαιστίνη

Ο ιός παροξύνει τα υποκείμενα νοσήματα της τουρκικής οικονομίας, Αναστάσιος Λαυρέντζος

Ερντογάν: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε με άλλες χώρες την ασφάλεια της περιοχής και να είμαστε εγγυήτρια χώρα»

Η τραγωδία στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, ιδίως στη Γάζα, έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης ανοχής, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος, σήμερα Τετάρτη, στους ηγέτες της G20.

Κατά την ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ισραηλινούς ότι «έχουν χάσει τον έλεγχο σε σημείο να απειλούν με χρήση πυρηνικών βομβών, την ύπαρξη των οποίων πάντα αρνούνταν μέχρι σήμερα». Κανένα από αυτά τα γεγονότα, όπως υποστήριξε, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. «Εδώ διαπράττεται ξεκάθαρα ένα έγκλημα πολέμου» τόνισε.

Ο Ερντογάν κάλεσε τους συνομιλητές του να αναλάβουν πρωτοβουλία για την εφαρμογή μιας λύσης δύο κρατών στο Παλαιστινιακό και δήλωσε: «Ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη μαζί με άλλες χώρες στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας που θα δημιουργηθεί, συμπεριλαμβανομένης να είμαστε εγγυήτρια χώρα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι