Ερντογάν κατά Ελλάδας και ΕΕ για μεταναστευτικό-προσφυγικό

Ερντογάν κατά Ελλάδας και ΕΕ για μεταναστευτικό-προσφυγικό,

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην Διάσκεψη για τη Μετανάστευση, η οποία διοργανώθηκε από τη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU) στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, με νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για κακομεταχείριση των μεταναστών.

«Σχεδόν κάθε μέρα είμαστε μάρτυρες των τραγωδιών των προσφύγων και των μεταναστών που διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται, ακόμη και δολοφονούνται από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και συνέχισε: «Το μεγάλο βάρος της μετανάστευσης και των προσφύγων δεν το σηκώνουν οι ανεπτυγμένες χώρες που έχουν πολύ δυνατή φωνή, αλλά χώρες όπως η δική μας που είναι γειτονική σε περιοχές κρίσης».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε και την ΕΕ, για την πολιτική της, λέγοντας ότι «χρησιμοποιούν μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν δεχθεί ως διαφημιστικό υλικό και δεν αναλαμβάνουν καμία άλλη ευθύνη».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν «το τελευταίο διάστημα, σχεδόν 30.000 μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Το πού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη και εν τέλει απήχθησαν, η τύχη τους είναι άγνωστη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι