Ερντογάν: Πρέπει να σταματήσει η πειρατεία του Ισραήλ

Μαζλούμ Κομπάνι: "Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με τον Ερντογάν"

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δηλώσεις στο Φόρουμ Νεολαίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Τόνισε ότι το Ισραήλ σφαγιάζει αδίστακτα αμάχους, γυναίκες και αθώα παιδιά στη Γάζα, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

Ο Ερντογάν δήλωσε:

«Το να μιλάς για εγκλήματα πολέμου όταν εσύ έχεις μετατρέψει τη Γάζα στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης του κόσμου, δεν είναι απλώς υποκρισία αλλά μεγάλη ξεδιαντροπιά και αναίδεια».

Επιτέθηκε σφοδρά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό λέγοντας:

«Ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του, που εδώ και μήνες διαπράττουν θηριωδίες χωρίς κανέναν ενδοιασμό, έγραψαν τα ονόματά τους δίπλα σε εκείνα τυράννων όπως ο Χίτλερ και ο Πολ Ποτ. Η κατάσταση πειρατείας και παραφροσύνης του Ισραήλ πρέπει να τερματιστεί άμεσα».

Αποσπάσματα από την ομιλία:

– «Χαιρετώ από καρδιάς τη γενναία νεολαία της Παλαιστίνης και της Γάζας που αντιστέκεται στις βάρβαρες, άγριες επιθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης επί 622 ημέρες. Χαιρετώ τις γενναίες γυναίκες της Γάζας και όλους τους Παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές που παλεύουν με πείσμα παρά την ορφάνια και την καταπίεση.»

– «Η ισλαμική κοινότητα διανύει μια δύσκολη περίοδο, με πολέμους, χάος και αστάθεια. Όπου και να κοιτάξουμε, βλέπουμε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που ραγίζουν τις καρδιές μας».

«Ούτε τα ασθενοφόρα δεν γλίτωσαν από την τρομοκρατία του Ισραήλ»

– «Το σιωνιστικό ισραηλινό κράτος, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, σφαγιάζει αμάχους, γυναίκες και παιδιά στη Γάζα, αυξάνει την κατοχή χωρίς να σέβεται κανέναν κανόνα. Εμποδίζει κάθε είδους ανθρωπιστική βοήθεια, χρησιμοποιώντας την πείνα ως όπλο».

– «Το να μιλούν για εγκλήματα πολέμου αυτοί που μετέτρεψαν τη Γάζα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι υποκρισία και αναίδεια».

«Βομβάρδισαν 35 νοσοκομεία»

– «Το Ισραήλ, που σήμερα διαμαρτύρεται για ζημιές στα δικά του νοσοκομεία, έχει επιτεθεί σε πάνω από 700 υγειονομικές δομές στη Γάζα και έχει βομβαρδίσει 35 νοσοκομεία, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς. Ούτε τα ασθενοφόρα δεν γλίτωσαν από την ισραηλινή τρομοκρατία».

«Ο Νετανιάχου είναι ο κύριος υπεύθυνος της γενοκτονίας στη Γάζα»

– «Όσοι εδώ και 21 μήνες σιωπούν απέναντι στις σφαγές του Νετανιάχου και της δολοφονικής του συμμορίας, είναι επίσης συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα».

– «Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αυτήν την τρέλα. Πρέπει να τερματιστεί η κατάσταση πειρατείας και παράνοιας πριν υπάρξουν περισσότερα θύματα ή πριν η περιοχή βυθιστεί σε καταστροφή».

– «Οι ισχυρές δυνάμεις που επηρεάζουν το Ισραήλ δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα του Νετανιάχου. Πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για την άμεση εγκαθίδρυση εκεχειρίας και ηρεμίας».

«Ζήτω η ελεύθερη Παλαιστίνη»

– «Ποτέ δεν διστάσαμε να σταθούμε απέναντι στον τύραννο και δίπλα στους αδικημένους. Δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι, αλλά τι λένε οι καταπιεσμένοι και οι αθώοι. Και σήμερα, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο: λέμε ειρήνη, λέμε δικαιοσύνη, λέμε “ζήτω η ελεύθερη Παλαιστίνη”».

«Όποιος δεν υψώνει φωνή απέναντι σε αυτή τη θηριωδία, είναι συνένοχος στα εγκλήματα. Πρέπει να κινηθούμε με ενότητα και ομοψυχία. Δεν είναι απλώς ανάγκη αλλά υποχρέωση να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές μας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx