Ερντογάν: “Υπάρχει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Λιβύη, επαφές με Πούτιν”

Ο Τραμπ στρώνει κόκκινο χαλί στον Ερντογάν, Μιχάλης Ιγνατίου

Για συμφωνίες μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για το ζήτημα της Λιβύης έκανε λόγο ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της κορύφωσης των προσπαθειών ειρηνικής επίλυσης της λιβυκής κρίσης. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΤΡΤ», ο Τούρκος πρόεδρος γνωστοποίησε ότι «έχουμε ορισμένες συμφωνίες», οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια «νέα εποχή» στη βορειοαφρικανική χώρα.

«Μετά τις συζητήσεις μας για τη μεταβατική περίοδο στη Λιβύη, μια νέα εποχή μπορεί να ξεκινήσει. Έχουμε ορισμένες συμφωνίες». Παράλληλα, ο πρόεδρος Ερντογάν αποκάλυψε ότι θα έχει αντίστοιχες συζητήσεις και με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω δηλώσεις επήλθαν λίγες ώρες, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ομόλογοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία στο ζήτημα της Λιβύης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι