Ερωτηματικά για ασθενή 51 ετών που πέθανε 4 μέρες μετά το εξιτήριο

Πως οδηγήθηκε στην αυτοκτονία 12χρονος μαθητής , Όλγα Μαύρου

Ενας άνδρας ηλικίας 51 ετών, ενώ νοσηλεύθηκε για πνευμονία και πήρε εξιτήριο, παρουσίασε επιδείνωση τέσσερις ημέρες αργότερα. Του έγινε επανεισαγωγή και χειρουργήθηκε εσπευσμένα, αλλά κατέληξε. Φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Ο ασθενής είχε νοσηλευθεί για λίγες ημέρες λόγω πνευμονίας στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου. Επειδή οι γιατροί διαπίστωσαν βελτίωση της υγείας του, προ πενθημέρου πήρε εξιτήριο, αλλά του είπαν να συνεχίσει να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Χθες ένιωσε αφόρητους πόνους στην κοιλιά και οι συγγενείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί τον έβαλαν σχεδόν αμέσως στο χειρουργείο και ο άνδρας πέθανε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Οι γιατροί του νοσοκομείου ανέφεραν στους συγγενείς πως ο ασθενής ήταν καλά στην υγεία του όταν πήρε το εξιτήριο και παραμένουν άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν την πολυοργανική ανεπάρκεια ή την αιτία που πάντως του στοίχισε τη ζωή. Απαντήσεις αναμένονται από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας. Δεν γνωρίζουμε αν μετά το εξιτήριο ο άτυχος άνδρας είχε άλλα συμπτώματα πέραν του έντονου πόνου που τον οδήγησε χθες στο νοσοκομείο. Ο εκλιπών είχε δύο παιδιά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι