Ερώτηση από 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με παρακολουθήσεις μέσω GPS

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον Περικλή Κοροβέση

Ορμώμενοι από τις καταγγελίες πολιτών για παρακολουθήσεις με συσκευές γεωεντοπισμού, 24 βουλευτές σου ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σχετική ερώτηση, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η αφορμή για την ερώτηση προήλθε από πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται, σε «απανωτά κρούσματα παράνομης παρακολούθησης μέσω συσκευών γεωεντοπισμού (GPS)».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, υπονομεύουν τη δημοκρατία και στοχεύουν στην τρομοκράτηση της κοινωνίας. Συγκεκριμένα ρωτούν εάν διερευνήθηκαν οι καταγγελίες, ποια μέτρα ελήφθησαν, για το «εάν η χρήση συσκευών γεωεντοπισμού από την ελληνική αστυνομία και την κυβέρνηση γίνεται σύννομα και κατόπιν εισαγγελικής εντολής και, αν ναι, ποιες είναι αυτές οι εισαγγελικές εντολές» – και τέλος, «μήπως υπάρχουν και λειτουργούν πλέον εντός της ΕΛΑΣ και του κρατικού μηχανισμού, ανεξάρτητοι και εξωυπηρεσιακοί θύλακες που προβαίνουν σε τέτοιες έκνομες πρακτικές και ενέργειες»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι