Εσωκομματικές επικρίσεις δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η μετάλλαξη του κορονοϊου έχει προκαλέσει συναγερμό στην Μεγάλη Βρετανία, με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπόρις Τζόνσον να αντιμετωπίζει σωρεία επικρίσεων από βουλευτές για «αργά αντανακλαστικά» που επέδειξε στην διαχείριση της πανδημίας.

Πρωτοκλασάτα στελέχη, μάλιστα, της Συντηρητικής πτέρυγας εγκαλούν τον Τζόνσον για προχειρότητα όσον αφορά στην ξαφνική επιβολή αυστηρότερων μέτρων το περασμένο Σάββατο, οπότε και ανακοινώθηκε το lockdown, ενώ η κατάσταση είχε βγει εκτός ελέγχου την περασμένη εβδομάδα.

Κυβερνητικοί κύκλοι της Βρετανίας στηρίζουν την κριτική τους στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην έγκαιρη κατάρτιση αποτελεσματικού σχεδίου, ενώ στο στόχαστρο των επικρίσεων βρίσκεται και ο Αρχίατρος της Αγγλίας, Κρις Ουίτι, ο οποίος κατηγορείται για σιωπή που εξυπηρετούσε σκοπιμότητες.

Ο βαθμός αντίδρασης αυξήθηκε στο κόμμα του Μπόρις Τζόνσον ύστερα από τις από τις ακυρώσεις μεταφορών σε φορτηγά από τη Γαλλία και μετά την επιβολή απαγόρευσης πτήσεων προς τη Βρετανία εξαιτίας της διαποράς του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού.

Αγώνας δρόμου για το Λονδίνο

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η βρετανική κυβέρνηση για να ελέγξει τη διασπορά του κορωνοϊού, ενώ στο περά πέντε αποφασίστηκε να αποσυρθεί το σχέδιο χαλάρωσης την περίοδο των Χριστουγέννων, από τι 23 έως και τις 27 Δεκεμβρίου.

Ο πρώτος συναγερμός μετά την κοσμοσυρροή έξω από τα πολυκαταστήματα της Βρετανίας, που ακολούθησαν της άρσης του lockdown στις 2 Δεκεμβρίου, δεν έγινε τόσο αντιληπτός από την Ντάουνινγκ Στριτ, με τον Τζόνσον να αρνείται να επιβάλλει μέτρα για τα Χριστούγεννα.

Το κύμα ενθουσιασμού που ξεσήκωσαν οι εμβολιασμοί στη Βρετανία έχουν ανακόψει τα τελευταία δραματικά στοιχεία, που δείχνουν κατακόρυφη αύξηση της τάξης του 50% στις μολύνσεις, μέσα σε μία μόνο εβδομάδα. Αποτέλεσμα των τελευταίων εξελίξεων είναι η Βρετανία να θυμίζει Ουχάν και να έχει απομονωθεί, με έκτακτες αεροπορικές οδηγίες, από πλήθος διασυνδέσεων με άλλες χώρες.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι