Εστία υπερμετάδοσης κρουσμάτων το πάρτι γενεθλίων του Ομπάμα

Εστία υπερμετάδοσης κρουσμάτων το πάρτι γενεθλίων του Ομπάμα

Ο Μπάρακ Ομπάμα γιόρτασε πριν από οκτώ μέρες τα γενέθλιά του χωρίς μάσκες και αποστάσεις, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη καταγραφεί στην περιοχή 48 νέα κρούσματα! Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για την «ανευθυνότητά» του -όπως χαρακτηρίζουν την απόφασή του να οργανώσει πάρτι με τόσους καλεσμένους, τη στιγμή που η μετάλλαξη Δέλτα μαστίζει την Αμερικανική ήπειρο.

Το θέμα προβάλλεται περισσότερο από τα ρεπουμπλικανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ όσα υποστηρίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα τείνουν να το υποβαθμίζουν. Εντούτοις το πάρτι ήταν ένα πραγματικό γεγονός. Όταν προαναγγέλθηκε, άρχισαν οι αντιδράσεις και ο Ομπάμα για να δείξει ότι σέβεται τις ενστάσεις δήλωσε ότι θα περιόριζε τους καλεσμένους σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο. Όμως η αρχική λίστα των 700 καλεσμένων μετά τις επικρίσεις μειώθηκε στους… 400! Ανάμεσα στους καλεσμένους του ήταν και μεγάλα ονόματα της showbiz, όπως η Μπιγιονσέ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Η εκδήλωση θα γινόταν ουσιαστικά σε ανοιχτό χώρο και είχε οργανωθεί με βάση τις οδηγίες των υγειονομικών υπηρεσιών και με μέτρα προστασίας για την Covid-19», επέμεινε η εκπρόσωπός του, Χάνα Χάνκινς.  Όπως δείχνουν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα ούτε αποστάσεις τηρήθηκαν, ούτε μάσκες φορέθηκαν και ουσιαστικά αγνοήθηκε παντελώς η σύσταση του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας να φορούν πλέον μάσκες σε κλειστούς χώρους ή σε χώρους με συνωστισμό όλοι (συμπεριλαμβανομένων και των εμβολιασμένων).

Ο Ομπάμα, που έκλεισε τα 60, κατηγορήθηκε ότι «έγινε λίγο Τραμπ για τα γενέθλιά του» και ότι «αν ήταν η γιορτή γενεθλίων του προέδρου Τραμπ οι Δημοκρατικοί θα μιλούσαν για μια επικίνδυνη εκδήλωση υπερμετάδοσης». Ο Ρεπουμπλικανοί τουϊτάρησαν: «Υπάρχουν εξαιρέσεις για τις γιορτές στις οποίες συμμετέχουν οι πλούσιοι και διάσημοι φιλελεύθεροι;» Η βασική κριτική έγκειται στο ότι ο Ομπάμα και ο Μπάιντεν είχαν “πολυβολήσει” τον Τραμπ για την ανευθυνότητά του και τον πόλεμο κατά της μάσκας. Το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος γιόρτασε σνομπάροντας την μετάλλαξη Δέλτα, ενόχλησε πάντως ακόμα και τους Δημοκρατικούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι