Έστησαν ενέδρα σε περιπολικό στο Ζεφύρι

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Ενέδρα με παραπλανητική καταγγελία στο 100 φέρεται να έστησαν Ρομά τη νύχτα στο Ζεφύρι Αττικής, σύμφωνα με τον γραμματέα της ένωσης Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο. Όταν δύο περιπολικά έφθασαν στο Ζεφύρι για το υποτιθέμενο περιστατικό που είχε καταγγελθεί, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών με πέτρες και ξύλα.

Οι Ρομά προκάλεσαν ζημίες στα περιπολικά. Δεν τραυματισθηκε κανείς αστυνομικός. Το τηλεφώνημα που έγινε αρχικά τη νύχτα, έκανε αναφορά σε “φωτιές σε κάδους σκουπιδιών”, όμως σύμφωνα με τον συνδικαλιστή των αστυνομικών δεν υπήρχε φωτιά. Υπενθυμίζεται ότι χθες στο Σχιστό πέντε Ρομά επιτέθηκαν και λήστεψαν δύο πυροσβέστες που έκαναν την καθημερινή και προγραμματισμένη περιπολία της υπηρεσίας τους για πρόληψη πυρκαγιών.

Όταν οι πυροσβέστες σταμάτησαν σε φανάρι, οι πέντε Ρομά τους έβγαλαν με την βία από το υπηρεσιακό όχημα, τους έδειραν και τους λήστεψαν. Αφαίρεσαν εκτός από προσωπικά αντικείμενα, μάνικα και εργαλεία. Ο ένας από τους δύο πυροσβέστες εισήχθη για εξετάσεις στο 401 Νοσοκομείο.

Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι έγινε μόνον μια επίθεση με όπλο, καθώς τραυματίσθηκαν από σκάγια στα πόδια δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ στην Πάχη των Μεγάρων, όπου ήταν εν εξελίξει συγκέντρωση Ρομά, διαμαρτυρόμενων για το θάνατο του ομόφυλού τους στο Πέραμα.

Από την επομένη του θανάτου του Νίκου Σαμπάνη, του 18χρονου ή 20χρονου που έπεσε νεκρός στο Πέραμα γίνονται καθημερινά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από Ρομά κοντά σε καταυλισμούς τους και τίθενται οδοφράγματα σε εθνικές οδούς για μία έως δύο ώρες συνήθως, με τους συγκεντρωμένους να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς και κάποια στιγμή να διαλύονται χωρίς προσαγωγές. Συγκεντρώσεις έχουν γίνει και από μη Ρομά, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Στην συγκέντρωση οργανώσεων της Αθήνας έγιναν 25 συλλήψεις και εκτεταταμένη χρήση χημικών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι