Έτοιμο για συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία το Ιράν, με ή χωρίς διαμεσολαβητή  

Έτοιμο για συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία το Ιράν, με ή χωρίς διαμεσολαβητή  

Το Ιράν προετοιμάζεται για συνομιλίες με τον περιφερειακό ανταγωνιστή του, την Σαουδική Αραβία, με ή χωρίς την βοήθεια ενός διαμεσολαβητή, όπως ανακοίνωσε είπε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Αμπάς Μουσαβί, πριν από την επίσκεψη του Πακιστανού πρωθυπουργού Ιμράν Χαν.

Σε ερώτηση σχετική, με αναφορές ότι η άφιξη του Χαν στο Ιράν μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι ενδεχόμενο να συνδέεται με μια προσπάθεια διαμεσολάβησης, μεταξύ της Τεχεράνης και του Ριάντ, ο Μουσαβί απάντησε: “Δεν έχω ενημερωθεί για κάποια διαμεσολάβηση,” σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό IRIB.

“Το Ιράν έχει ανακοινώσει ότι με ή χωρίς διαμεσολαβητή είναι πάντα έτοιμο για συνομιλίες με τους γείτονες του, συμπεριλαμβανομένης και της Σαουδικής Αραβίας, ώστε να αποφευχθούν παρερμηνείες,” πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version