Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Σάββατο 12-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία της Ελλάδας, Κώστας Φραγκογιάννης, συναντήθηκε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της χώρας Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, τονίζοντας την υποστήριξη της Αθήνας στην πορεία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ
  • Στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μεγάλη αύξηση στο βασικό μισθό, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις. Είπε επίσης ότι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας είναι παράλογοι και ως προς τα οικονομικά ότι δεν είναι μνημονιακός πρωθυπουργός – ΣΥΡΙΖΑ: «Μνημονιακός πρωθυπουργός ήταν ο Σαμαράς και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Για το Μητσοτάκη υπάρχουν λεφτόδεντρα μόνο για τους φίλους του». – Κοροϊδία χαρακτηρίζει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες το ΚΚΕ.
  • «Δύο τσιμπιές έδωσα με το μαχαιράκι» λέει ο 25χρονος για την επίθεση στον Άλκη και τους φίλους του – Άλλες τρεις συλλήψεις σήμερα σε γραφεία συνδέσμων στην Αθήνα, επειδή βρέθηκαν στα γραφεία τους αντικείμενα που εμπίπτουν στο νόμο περί όπλων και βεγγαλικών – Μετά από έφοδο σε 21 συνδέσμους σφραγίσθηκαν οι 12.
  • Στον ανακριτή οδηγήθηκαν η 67χρονη ιδιοκτήτρια του σκανδαλώδους γηροκομείου στα Χανιά, όπως και η 43χρονη συνιδιοκτήτρια κόρη της, για να απολογηθούν για πρόκληση θανάτων, σωματικές βλάβες, απάτη και άλλα αδικήματα.
  • Νέα γκάφα του δήμαρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα με ανοιχτά μικρόφωνα. «Νομίζω τους γ@μ…ε» είπε κατά τη διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Συνελήφθησαν τρεις νεαροί επειδή πόζαραν ανεβασμένοι στο καπό περιπολικού.

Διεθνή

  • ΗΠΑ και Λιθουανία εκκενώνουν τις πρεσβείες τους στο Κίεβο – Η Ελλάδα ζητεί απλώς από τους υπηκόους της στην Ουκρανία να έχουν επαφή με την εκεί πρεσβεία μας – Οι Ρώσοι κάνουν άσκηση με περίπου 30 πλοία στην Κριμαία – Αναμένεται σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΕΞ της Ρωσίας και των ΗΠΑ – «Υστερίες των Δυτικών τα περί επικείμενης εισβολής» δηλώνει και σήμερα το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.
  • Και η Κίνα ενέκρινε για επείγουσα χρήση (δηλαδή άδεια υπό προϋποθέσεις) τα αντιικά χάπια της Pfizer.
  • Η Ε.Ε. ενέκρινε ως τρόφιμο τον γρύλο, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο είχε εγκριθεί να πωλείται ως τρόφιμο και η μεταναστευτική ακρίδα.
  • Πέντε εμβόλια έκανε ο Ερντογάν και όπως είπε σήμερα «σίγουρα βοήθησαν». Του χορηγήθηκαν αρχικά τα δύο κινέζικα και, εν συνεχεία, τρία της Pfizer.
  • 15χρονος Ισπανός σκότωσε τους γονείς και τον αδελφό του μετά από καβγά για τους βαθμούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι