Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Σάββατο 26-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ζελένσκι, με Σαρλ Μισέλ, αλλά και με το προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη – Η Ελλάδα στέλνει υγειονομικό υλικό στην Ουκρανία – Ευχαριστεί ο Ουκρανός πρέσβης τον δήμαρχο Αθηναίων επειδή φωταγώγησε την Ομόνοια με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.
  • «Μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά αυτή τη συγκυρία, έχουν γνώσιν οι φύλακες και η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προασπίσει την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
  • Τσίπρας: «Κοινωνική έκρηξη προμηνύει η ακρίβεια». – Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ/ ΚΚΕ για την ακρίβεια στο Σύνταγμα.
  • Κύμα κακοκαιρίας από απόψε σε πολλές περιοχές της χώρας
  • «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά, ποτέ δεν θα έβλαπτε τα παιδιά της η αδελφή μου», δηλώνει η θεία των τριών κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους διαδοχικά μέσα σε τρία χρόνια υπό συνθήκες που διερευνώνται.

Διεθνή

  • Πρώην πρόεδρος Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεβ: «Ώρα να κόψουμε κάθε δεσμό με τη Δύση» – Οι Γάλλοι κατάσχεσαν ρωσικό εμπορικό πλοίο ως ύποπτο για την παραβίαση των εμπορικών κυρώσεων – Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι «η Ουκρανία ελέγχει την πρωτεύουσα» – Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο και πάλι από τις 17:00 (η τοπική ώρα είναι ίδια με της Ελλάδας) – Ο Ζελένσκι ζήτησε και άλλη βοήθεια από την πρόεδρο της Κομισιόν – Σε ισχύ το δεύτερο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Πύραυλος έπληξε πολυκατοικία στο Κίεβο – Οι Ρώσοι λένε ότι ήταν ουκρανικός με στόχο ρωσικό αεροσκάφος και οι Ουκρανοί, ότι ήταν ρωσικός – Ξανασυζητείται η έξοδος της Ρωσίας από τα SWIFT, κάτι στο οποίο όμως δεν συναινούν όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες – Μακρόν: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ο πόλεμος στην Ουκρανία να έχει διάρκεια χρόνου» – Πάνω από 200 οι νεκροί Ουκρανοί και 1.100 οι τραυματίες.
  • Η Πολωνία αρνείται να παίξει με τη Ρωσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
  • Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ ο Ερντογάν είπε «Δεν θα επιλέξουμε ούτε Ουκρανία ούτε Ρωσία». Συζητήθηκε το ευαίσθητο ζήτημα των Στενών των Δαρδανελλίων και η Συνθήκη του Μοντρέ, καθώς και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το ΝΑΤΟ – Ο Τούρκος πρόεδρος δημοσίως τοποθετήθηκε ότι διαφωνεί με το να εξαπολύονται κατηγορίες και να δείχνουμε με το δάχτυλο τον υπεύθυνο, ότι η χώρα του είναι υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, αλλά και ότι «η Ευρώπη είναι πολύ καλή στο να δίνει δεξιά και αριστερά συμβουλές, τους φόρτωσε τους Ουκρανούς με ένα σωρό από δαύτες».
  • Το υπουργείο Ενημέρωσης της Ρωσίας ζητεί από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης να μην αναφέρονται σε “εισβολή” και σε “κήρυξη πολέμου” ή “επίθεση” αλλά σε “στρατιωτική επιχείρηση για την διασφάλιση της ειρήνης” και «να μην δημοσιεύονται fake news ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν αμάχους». Αν δεν γίνει σεβαστό το “αίτημα”, θα διακοπεί η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά τα ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα.
  • Έκλεψαν την τσάντα της Άνγκελα Μέρκελ ενώ ψώνιζε σε σούπερ μάρκετ. Ούτε εκείνη ούτε ο σωματοφύλακάς της πήραν είδηση τον κλέφτη, μέχρι που πήγαν στο ταμείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι