Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικια 82 ετών ο γνωστός δικηγόρος και πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας, που υπέκυψε σε οξύτατη και ραγδαία επιδεινούμενη μορφή καρκίνου.

Είχε γεννηθεί στη Ρεπετίστα Ιωαννίνων και εργαζόταν ως δικηγόρος επί δεκαετίες. Διετέλεσε υπουργός Αιγαίου  το 1989 στην  υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ιωάννη Γρίβα και το 1990 στην κυβέρνηση Ζολώτα. Εκλεγόταν επί χρόνια βουλευτής Ιωαννίνων με την ΝΔ και είχε αγωνισθεί και για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Απεβίωσε ο δικηγόρος και πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 8-3-2022 και ώρα 15.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Ψυχικού, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στη γενέθλια γη του στη Ρεπετίστα Ιωαννίνων την Τετάρτη 9-3-2022. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον πρώην υπουργό και βουλευτή Αντώνη Φούσα, ο οποίος υπήρξε για δεκαετίες επιφανής νομικός και πολύτιμο στέλεχος της παράταξής μας, με σημαντικές παρεμβάσεις και διακρίσεις. Το 1974 ήταν ο πρώτος που υπέβαλε μήνυση σε βάρος των πραξικοπηματιών για τα εγκλήματα της επταετίας, προκαλώντας την καταδίκη των δραστών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι