Έτοιμος για διάλογο δηλώνει ο Ερντογάν

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Επικυρώθηκε η βούληση για ελληνοτουρκικό διάλογο για το θέμα της ανατολικής Μεσογείου στην τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, σχετικά με τις διερευνητικές συνομιλίες για την ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο Ερντογάν είπε ότι πιστεύει πως μια περιφερειακή διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή όλων των μερών, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων, θα συνέβαλε σημαντικά στη λήψη εποικοδομητικών αποφάσεων. Έθεσε επίσης θέμα βίζας για τους Τούρκους υπηκόους στην ΕΕ και συζητήθηκε και το μεταναστευτικό-προσφυγικό και οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι