Έτοιμος να επιστρέψει ο Μοράλες για να μπει τάξη στη Βολιβία

Ποιοι ήθελαν εξόριστο τον Μοράλες για να βάλουν χέρι στο λίθιο της Βολιβίας, Αλέξανδρος Μουτζουρίδης

O παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στη χώρα του για να αποκλιμακώσει την τεταμένη κατάσταση.

«Εάν το ζητήσει ο λαός μου, είμαστε διατεθειμένοι να επιστρέψουμε για να αμβλύνουμε την κατάσταση» είπε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Πόλη του Μεξικού και διαβεβαίωσε: «Θα επιστρέψουμε αργά ή γρήγορα».

Ο Μοράλες, ο οποίος μετέβη χθες στο Μεξικό, όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, απηύθυνε έκκληση για τη διεξαγωγή «πολιτικού διαλόγου», προκειμένου να επιλυθεί η κρίση που κλονίζει τη Βολιβία. Αρνήθηκε, ωστόσο, τη νομιμότητα της μεταβατικής προέδρου, της γερουσιάστριας Τζανίν Άνιες, η οποία επιχειρεί να καλύψει το πολιτικό κενό που δημιουργήθηκε μετά την παραίτησή του και έκανε λόγο για «πραξικόπημα».

Παραλλήλως καταφέρθηκε εναντίον του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και των ευρημάτων του σχετικά με σοβαρές παρατυπίες στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου στη Βολιβία. «Ο ΟΑΚ έλαβε μια πολιτική απόφαση, όχι μια τεχνική ή μια νόμιμη» είπε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον Οργανισμό ότι «τελεί στην υπηρεσία της βορειοαμερικανικής αυτοκρατορίας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι