Eurostat: Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο – Στο 2,6% στην Ευρωζώνη

Eurostat: Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο - Στο 2,6% στην Ευρωζώνη

Στο 2,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο από 3,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat. Στο 2,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάιο, από 2,4% τον Απρίλιο

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Λετονία (0,0%), τη Φινλανδία (0,4%) και την Ιταλία (0,8%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (5,8%), το Βέλγιο (4,9%) και την Κροατία (4,3%).

Σε σύγκριση με τον Απρίλιο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 11 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε 2 ενώ αυξήθηκε σε 11.

Τον Μάιο, την υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ είχαν οι υπηρεσίες (+1,83 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,51 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,18 π.μ.) και την ενέργεια (+0,04 π.μ.).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι