Eurovision: Κόντρα Σάττι με Ισραηλινό η αιτία που η Ελλάδα δεν συμμετείχε στην παρέλαση;

Τρεις νεκροί σε νυχτερινή ισραηλινή επιδρομή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ερωτηματικά προκαλεί η απουσία της Ελλάδας και της Κύπρου από τη σκηνή της παρέλασης των σημαιών. Αν και γνωρίζουμε για ποιο λόγο απουσίασε η Ιρλανδία, δεν υπάρχουν διασταυρωμένες πληροφορίες για τα αίτια απουσίας Ελλάδας, Κύπρου και Ελβετίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, που δεν αναφέρει διόλου την Ελλάδα και την Κύπρο, η Ιρλανδίας δυσανασχέτησε για σχόλια της ισραηλινης τηλεόρασης και ζήτησε να μη συμμετάσχει το Ισραήλ ή πάντως να ληφθούν κάποια μέτρα. Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει ότι στην ουσία και η εκδίωξη του Ολλανδού -που φέρεται να έσπρωξε μια εργαζόμενη η οποία επέμεινε να τον φωτογραφίζει-, ήταν δυσανάλογη για πολιτικούς λόγους, καθώς ο τραγουδιστής είχε ζητήσει προηγουμένως από την τραγουδίστρια του Ισραήλ να δώσει εξηγήσεις για την παρουσία της εν μέσω της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Η διοργανώτρια εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν έπαιξε ρόλο το θέμα του Ισραήλ εν προκειμένω και ότι απέβαλε την Ολλανδία επειδή ο Ολλανδός καλλιτέχνης χειροδίκησε.

Για την Ελβετία δεν γνωρίζουμε τίποτα. Για την Ελλάδα φημολογείται ότι η τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι είχε ένα έντονο περιστατικό με εκπρόσωπο της ισραηλινής αποστολής που επέμενε να τη φωτογραφίζει. Είχε προηγηθεί και το “χασμουρητό διαμαρτυρίας” της Σάττι όταν μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου η ισραηλινή τραγουδίστρια.

Εν τω μεταξύ οι Ολλανδοί είναι ανάστατοι με την αντιμετώπισή τους για ένα περιστατικό που κρίνουν ότι δεν διερευνήθηκε επαρκώς και ότι πάντως δεν έπρεπε να επισύρει τέτοια ποινή.  Ουσιαστικά θέτουν κι εκείνοι ζήτημα δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Η Allesandra, τραγουδίστρια που εκπροσώπησε πέρυσι την Νορβηγία στην Eurovision του Λίβερπουλ, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την στήριξη της διοργάνωσης και δεν θα ανακοινώσει εκείνη την βαθμολογία της χώρας της, ως διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τη διοργάνωση.

«Γίνεται μια γενοκτονία και σας ζητώ από όλους σας να ανοίξετε τα μάτια σας, να ανοίξετε την καρδιά σας. Αφήστε την αγάπη να σας οδηγήσει στην αλήθεια. Είναι ακριβώς μπροστά σας», είπε.

Ο Slimane ο οποίος εκπροσωπεί τη Γαλλία στο φετινό διαγωνισμό αποτελεί ένα από τα φαβορί καθώς βρίσκεται ιδιαίτερα ψηλά στα προγνωστικά. Ένα βίντεο όμως που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από την τελευταία πρόβα του, δείχνει τον Γάλλο τραγουδιστή, να διακόπτει την ερμηνεία του προκειμένου να κάνει τη δική του τοποθέτηση για τον πόλεμο στη Γάζα.

«Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τη μουσική. Ονειρευόμουν να είμαι τραγουδιστής για να τραγουδώ για την ειρήνη» είπε ο Slimane επί σκηνής και πρόσθεσε: «Η μουσική πρέπει να μας ενώνει, ναι, αλλά με αγάπη και ειρήνη».

/

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι