Έβαλαν τον γιο να ψάχνει ΜΕΘ για τον πατέρα – Πόσοι φεύγουν επειδή δεν βρίσκονται ΜΕΘ

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ως την «πιο τραγική ημέρα από την αρχή της πανδημίας» χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ  (εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία) τη σημερινή καθώς, όπως τονίζει «όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες μέχρι τελευταίας και οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ είναι οι περισσότεροι». Οι ασθενείς διασωληνώνονται σε  κοινούς θαλάμους.

«Σε κάθε νοσοκομείο, δεκάδες ασθενείς με κορονοϊό είναι συνδεδεμένοι με συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου που πολλοί εξ αυτών θα χρειασθούν διασωλήνωση τις επόμενες ώρες, ενώ κλίνες ΜΕΘ πλέον δεν υπάρχουν. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ευαγγελισμού, που έχει 20 τέτοιους νοσηλευόμενους ασθενείς και δύο διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ», αναφέρει η ομοσπονδία.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, οι γιατροί έλεγαν στον γιο 70χρονου που διασωληνώθηκε και τελικά πέθανε στο Αμαλία Φλέμινκ να βρει ο ίδιος ΜΕΘ για τον πατέρα του. «Τη πρώτη ημέρα της διασωλήνωσης του είπαν ότι είναι 40ος στη λίστα αναμονής και μετά, 8 ημέρες του είπαν ότι είναι 51ος. Κάθε ημέρα έπεφτε σειρά αντί να ανεβαίνει».

Η ομοσπονδία, επίσης καταγγέλλει, ότι πέθανε 82χρονη διασωληνωμένη ασθενής στη “Παμμακάριστο” ευρισκόμενη 10 ημέρες σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ και ήταν διασωληνωμένη σε  άλλο χώρο. «Δεκάδες άλλα τέτοια παραδείγματα αποτυπώνουν την επιλογή περιστατικών για ΜΕΘ με ηλικιακά και άλλα κριτήρια», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητεί να γνωστοποιηθούν «ποια είναι τα κριτήρια» των επιλογών αυτών.

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΘΡΙΑΣΙΟ οκτώ διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
ΝΙΚΑΙΑ δεκαέξι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
ΕΡΥΘΡΟΣ άνοιξε προχθές 10 επί πλέον κλίνες ΜΕΘ φθάνοντας 30 κλίνες. Γέμισαν όλες εν ριπή οφθαλμού και έχει τρεις διασωληνωμένους εκτός.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. Τέσσερις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
ΕΛΠΙΣ Τέσσερις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
ΛΑΙΚΟ Τέσσερις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Επτά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
ΤΖΑΝΕΙΟ Πέντε διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ Εννιά διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής.

Αναφορικά με την Αττική, όπως ενημερώνει η ΠΟΕΔΗΝ, διαθέτει μόνο 385 κλίνες ΜΕΘ και συγκεκριμένα:
ΚΑΤ: 51 κλίνες
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 25 κλίνες
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 κλίνες
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 κλίνες
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 58 κλίνες
ΣΩΤΗΡΙΑ: 84 κλίνες
ΕΛΠΙΣ: 6 κλίνες
ΝΙΜΙΤΣ: 6 κλίνες
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 16 κλίνες
ΕΡΥΘΡΟΣ: 30 κλίνες
ΤΖΑΝΕΙΟ: 10 κλίνες
ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 κλίνες
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 κλίνες
ΑΤΤΙΚΟ: 45 κλίνες

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι