Ευλογιά εντοπίστηκε σε πρόβατα στη Φθιώτιδα – Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο

Ευλογιά εντοπίστηκε σε πρόβατα στη Φθιώτιδα – Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο

Κρούσματα ευλογιάς προβάτων στην Μαλεσίνη

Κρούσμα ευλογιάς σε εκτροφή προβάτων εντοπίστηκε στην περιοχή στην Δημοτική Ενότητα Μαλεσίνης, του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ο ιός της ευλογιάς των προβάτων και των αιγών δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και δεν απειλεί τη δημόσια υγεία, όμως μπορεί να μεταδοθεί σε άλλα ζώα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρχικά έγινε αποστολή δειγμάτων, διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών (εθνικό εργαστήριο αναφοράς για την ευλογιά των προβάτων) και κατόπιν ολοκλήρωσης αυτών στις 08/12/2023, τα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Στην περιοχή μεταβαίνει ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος ο Γενικός Διευθυντής της Κτηνιατρικής, Μάκης Αλεξανδρόπουλος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, ώστε σε συνεργασία με τις κτηνιατρικές αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να διασφαλίσουν την εφαρμογή όλων των προβλεπομένων σχεδίων αντιμετώπισης της νόσου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι