Ευρωβουλή: Εκτός Ολυμπιονίκες, εντός τηλεπερσόνες

Ευρωβουλή: Εκτός Ολυμπιονίκες, εντός τηλεπερσόνες

Οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων προτίμησαν ηθοποιούς και τηλεπερσόνες από αθλητές ή και επιστήμονες όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαραιτήτως οι ολυμπιονίκες είναι πιο κατάλληλοι για ευρωβουλευτές από έναν ηθοποιό. Πάντως στους 81 που εξέλεξε η Γαλλία ούτε ένας δεν είναι ηθοποιός ή τηλεπερσόνα.

Από τη ΝΔ πρώτος βγήκε με 304.500 σταυρούς ο δημοσιογράφος Νίκος Αυτιάς και με τις μισούς η Ελεονώρα Μελέτη. Δεν εξελέγη όμως η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου. Από τη Νίκη δεν εξελέγη ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, αλλά ο ηθοποιός Νίκος Αδανιώτης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν εκλέχθηκε η δις ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, αλλά το πρώην μοντέλο Έλενα Κουντουρά που άλλοτε πολιτευόταν με τη ΝΔ, εν συνεχεία με τους ΑΝΕΛ και από το 2019 με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ελληνική Λύση έχουμε το παράδοξο να εκλέγεται ένας 30χρονος κτηνίατρος και μια76χρονη  κτηνοτρόφος από τον Έβρο -η οποία διατηρεί κρεοπωλείο και η οποία δεν έκανε ουσιαστικά προεκλογική εκστρατεία. Από το ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, αλλά έμεινε εκτός η πρωταθλήτρια Άννα Βερούλη.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι