Εξαγοράσιμη ποινή για τον μεθυσμένο οδηγό ασθενοφόρου
18/02/2026
Σε φυλάκιση 16 μηνών καταδικάστηκε ο ηλικιας 41 ετών άνδρας που συνελήφθη τα ξημερώματα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, επειδή οδηγούσε μεθυσμένος ιδιωτικό ασθενοφόρο, χωρίς πάντως να έχει ασθενή μέσα.
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τον σταμάτησαν για έλεγχο όταν αντιλήφθηκαν την περίεργη οδηγική του συμπεριφορά. Από την αλκοολομέτρηση που ακολούθησε, με την μέθοδο του εκπνεόμενου αέρα, διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά πέραν των επιτρεπόμενων ορίων και συγκεκριμένα οι διαδοχικές μετρήσεις “έδειξαν” 0,8 και 1,20 mg/l.
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί, τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση. Αποφάσισε δε, να μετατρέψει την ποινή προς 10 ευρώ/ημερησίως.
«Νιώθω πολύ άσχημα θέλω να ζητήσω συγνώμη, πρώτη φορά μου τυχαίνει», είπε στην απολογία του, αναγνωρίζοντας ότι έκανε λάθος. Ανέφερε ότι είχε φθάσει το προηγούμενο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη, προερχόμενος από Αθήνα. Βρέθηκε στη συμπρωτεύουσα για να παραλάβει σήμερα μια ηλικιωμένη και με αφορμή την παρουσία του στην πόλη είπε ότι “θέλησε να πάει μία βόλτα”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





