Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Ανατολική Αττική

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας - Συνελήφθη στη Νίκαιας 46χρονος που απειλούσε σύζυγο και κόρη

Η Αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής όπου και πραγματοποιούσαν κλοπές ΙΧ και διαρρήξεις σε σπίτια.

Αναλυτικότερα, για την υπόθεση συνελήφθησαν 10 άτομα. Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη 5 ατόμων, από τα οποία ένα είναι έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης, σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παροχή κινητών περιουσιακών στοιχείων σε εγκληματική οργάνωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδής κατάθεση, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Μάιο του 2023, μετά τον εντοπισμό από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. κλεμμένου οχήματος σε συνεργείο αυτοκινήτων στο Ζεφύρι, όπου βρέθηκαν ακόμη τρία κλεμμένα οχήματα με παραποιημένα πλαίσια καθώς και πλήθος αντικειμένων, που χρησιμοποιούνται σε κλοπές από οικίες.

Από την επακόλουθη έρευνα, εξακριβώθηκε η συγκρότηση επιχειρησιακά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, με διαρκή δράση στην κατ’ επάγγελμα τέλεση κλοπών σε οικίες, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 146.000 ευρώ. Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2022, προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και στη συνέχεια σε πλαστογραφία – παραποίηση των στοιχείων αναγνώρισής τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι