Έχασαν τη ζωή τους άλλα δύο πρόωρα βρέφη στη Γάζα

Έχασαν τη ζωή τους άλλα δύο πρόωρα βρέφη στη Γάζα

Έχασαν τη “μάχη” οι πιο άμαχοι από όλους: δύο πρόωρα βρέφη που δεν είχαν ούτε θερμοκοιτίδες για να παλέψουν δίκαια

Δύο από τα 33 πρόωρα βρέφη που είχε αποφασιστεί να απομακρυνθούν από το νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν από τη μεταφορά τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα είχαν χάσει τη “μάχη” άλλα τρία, καθώς δεν υπήρχε ρεύμα για τις θερμοκοιτίδες ή και επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό. Ο ΠΟΥ έχει ανακοινώσει ότι σκοτώθηκαν πάνω από 101 ιατρονοσηλευτές. εργαζόμενοι στον ΟΗΕ στη Γάζα.

Η αρχική πρόβλεψη ήταν ότι 33 πρόωρα βρέφη που βρίσκονταν στο αλ Σίφα θα απομακρύνονταν την Κυριακή από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, προς την Αίγυπτο. «Δυστυχώς, δύο από αυτά τα πρόωρα πέθαναν κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο Κρίστιαν Λιντμάιερ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη. Αν και η ενημέρωση είναι δύσκολη γιατί ελάχιστες ειδήσεις μπορουν να διασταυρωθούν, 28 βρέφη έχουν ήδη διακομισθεί στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με άλλες ειδήσεις πρόκειται για άλλη ομάδα βρεφών. Αν ευσταθεί το δεύτερο, τότε τα πρόωρα προς μεταφορά ήταν συνολικά πάνω από 60 και μόνον τα μισά κατάφεραν να φθάσουν ζωντανά στην Αίγυπτο.

Μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης από το Κάιρο, ο εκπρόσωπος της Unicef ανέφερε ότι 20 από τα 28 μωρά που μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο ταξίδευαν χωρίς τη μητέρα τους. Άλλα νεογνά έμειναν ορφανά, καθώς έχουν σκοτωθεί πάνω από 11.000 Παλαιστίνιοι στη Γάζα, και άλλα έμειναν μόνα επειδή οι συγγενείς δεν μπόρεσαν να ανευρεθούν για να τα συνοδεύσουν.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «βοήθησε να διευκολυνθεί η μεταφορά των μωρών από το αλ Σίφα την Κυριακή», αλλά ότι δεν μπορεί ο στρατός του Ισραήλ να απομακρυνθεί από το νοσοκομείο, καθώς θεωρεί ότι εκεί ή σε υπόγειες στοές κάτω από το νοσηλευτικό ίδρυμα, κρύβονται στελέχη της Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι